zondag 4 december 2011

Hoelang pikken mensen het en wanneer worden politici ontmaskerd, die ons land langzaam maar zeker naar de knoppen helpen?


De kosten van vele premies en belastingen, zoals energie, zorg en ozb zullen het komend jaar forst gaan stijgen. En dit allemaal door een falend overheidsbeleid waar eenvoudig verkeerde keuzes worden gemaakt.
Zo zal de energie rekening van een gemiddeld gezin 20 euro per maand gaan oplopen, de zorgpremies plus eigen risico fors stijgen en de ozb lasten in de meeste gemeenten ondanks lagere huizen prijzen naverwant.
Ook op andere terreinen mag de burger de buikriem aantrekken. Met mooie verkoop praatjes wordt alles nog gebagatelliseerd . Vooral de kwetsbare groepen zullen de pijn voelen in deze. En alles onder de dekmantel van de Europeesche schuldencrisis die over Europa dendert.
Maar is dit allemaal waar en kan de vraag worden gesteld of een ander beleid mogelijk is?
Dan kan ik gerust stellen dat het anders kan, maar dan zullen er echte hervormingen moeten plaatsvinden en niet zoals de meeste politici denken in de marge met b.v. een aanpassing van het ontslagrecht, de zorgkosten confessioneel analyseren en de overheid verder decentraliseren..
Daarbij zal allereerst geanalyseerd moeten worden n hoeverre wij bij de introductie van de euro zijn misleid en op het verkeerde been zijn gezet. Hans Hoogervorst de oud minister van financiƫn zei het treffend, dat de euro is mislukt. Hiermee geeft hij aan, dat een man als Martin Dessing criticaster van het eerste uur wel eens gelijk kan krijgen. Bij de introductie heeft onze voormalige gulden de Duitse mark gevolgd. Martin Dessing heeft tot de Hoge Raad aangetoond, dat b.v. de AOW hierdoor 10% er op achter uit is gegaan. Al met al praten wij over een kosten post van ruim 30 miljard euro. De VPN steunt Martin en zal de discussie gaan aanzwengelen wanneer de partij het parlement betreedt. Hierdoor zijn de kosten van levens onderhoud ook de afgelopen jaren sterk gestegen. Wanneer de uitkomst is dat inderdaad deze omrekening koers deze consequentie heeft gehad zal het aan de belasting betaler terug betaald moeten worden. Dit is beter als geld in bodemloze putten storten zoals Griekenland. Door deze financiƫle injectie zal onze eigen economie worden gestimuleerd.

De huidige situatie zou een prachtige gelegenheid kunnen zijn, om ons gehele sociale stelsel tegen het licht te houden. Naar mijn mening is ons stelsel in feite failliet en is het door de bureaucratie vastgelopen. De oplossing is: “Basis inkomen voor iedereen vanaf 18 jaar tot 65 jaar, met wanneer iemand geen betaald werk heeft, maar wel kan werken: vrijwilligers werk gedurende twintig uur per week voor de gemeenschap. Ook de AOW zal onder het basis inkomen vallen en daardoor worden verhoogd. Vele subsidies zullen worden afgeschaft, zoals ook de kindertoeslag, WW en Wia worden afgeschaft. Mensen kunnen zich particulier bijverzekeren, wanneer men meer zekerheid wil hebben. De loonkosten voor de werkgever gaan omlaag, men hoeft immers geen premies meer te betalen. Daarbij mag ook gedacht worden aan gratis onderwijs plus gratis openbaar vervoer voor ouderen, jongeren en gehandicapten.
De VPN zal nadere voorstellen in haar programma uitwerken..

Minister Schippers liet deze week nog blijken, dat de zorgkosten steeds verder uit de hand lopen. De VPN kent de oplossing. In samenwerking met de Algemene Vereniging Medisch Verzekerden zal er gewerkt worden aan voorstellen, die zullen leiden tot een betere zorg tegen een besparing van 30 miljard euro per jaar. Leden van de partij zullen straks automatisch lid worden van de vereniging. Immers samen staan wij sterk!

Veel platforms zoals “De Occupy beweging” maar ook “Terug naar de Bossen” zetten zich af tegen de huidige afbraak politiek en graai cultuur. De Volkspartij Nederland is het volledig eens, dat het de verkeerde kant op gaat. Anders gaat ons land echt naar de knoppen en zullen wij gaan afglijden naar een derde rang natie. Alleen weten wij ook dat beleid in Den Haag wordt gemaakt. De huidige politici zijn Oost Indisch doof. Wij nodigen een ieder uit zich aan te sluiten bij de nieuwe Volkspartij Nederland. De komende week zal onze nieuwe website online komen. Dan zal voor ons de strijd gaan starten voor een: “Democratisch, rechtvaardig, duurzaam en transparant Nederland. Het roer moet echt om! Wij rekenen op u.! Samen staan wij sterk!

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten