zondag 10 juli 2011

Zal het kabinet het komend parlementair jaar in de problemen komen en wat zijn de kansen voor de nieuwe Volkspartij Nederland?


De komende maanden kan al cruciaal worden of het kabinet de vier jaar zal volmaken. De eerste scheurtjes zijn de afgelopen dagen ontstaan. Minister Hille sprak zijn zorg uit over de bezuinigingen binnen zijn departement. Hij zette dit af tegenover investeringen in de zorg. Hoewel ook daar bezuinigingen plaatsvinden gelet het voorgenomen beleid rond de PGB. Al met al niet zo handig dit in openbaarheid uit te spreken. Nu hangt er toch een waas de komende weken over dit dossier.
Staatssecretaris Halbe Zijlstra vindt achteraf de BTW verhoging op kunst en cultuur niet zo slim.
En tenslotte deed Eurocommissaris Nelie Kroes van zich spreken, door fel uit te halen tegenover het Nederlands Europesche beleid.
Met name minister Jan Cees de Jager moest het ontgelden. Inderdaad heeft Nederland felle kritiek op het Europesche financiƫle beleid, waarbij steeds meer kritische geluiden klinken. Er bestaat infeite geen draagvlak voor verdere steun naar Griekenland. Alleen de regering is nog niet zo ver dit volmondig uit te spreken. De meerderheid van de bevolking is voor uittreding van Griekenland uit de Euro.

Inmiddels begint er een discussie opgang te komen, om uiteindelijk te komen tot een tweedeling en wel een zuid-europesche en een noord-europeesche munt. De vraag is of dit wel de oplossing is. Wanneer wij naar onze Zuider buren kijken, zet je er ook vraagtekens bij.
Uiteindelijk lijkt mij de enige oplossing: “Nederland uit de euro” en als betaalmiddel weer de vertrouwde gulden. De euro kan dan puur functioneren als handelsmiddel. Zo de dollar dit heeft gedaan. De gulden heeft ons nooit in de steek gelaten.

Voor wat betreft de VPN zal er een maatschappelijk debat moeten plaatsvinden, waar wij met europa heen willen. De oude EEG bracht ons geen windeieren, maar de huidige EU en de richting met steeds meer zwakkere landen maakt het onbeheersbaar. Wij moeten eerlijk zijn dit te
erkennen.

De bezuinigingen op het bijzonder onderwijs zal zijn uitwerking hebben op het totale onderwijs. Het betekent uiteindelijk dat zij die veelal thuis horen in het bijzonder onderwijs overgeheveld worden naar het regulaire. En wie zijn dan de dupe? Juist zij die daar normaliter op school zitten.

Deze regering is bezig met een afbraak beleid zonder een echte visie te hebben. Alleen de huidige oppositie heeft niet de kracht om de vinger op de zere plek te leggen. Men luistert te weinig naar wat zich in de maatschappij afspeelt en weet dit niet te vertalen naar echte alternatieven. De VPN gelooft dat er kansen liggen, om wel met alternatieven en oplossingen te komen. Daarbij zal de verregaande decentralisatie moeten worden teruggedraaid. Want daar ligt de sleutel om de problemen binnen onze maatschappij op te lossen met als uitgangspunt o.a. de gevolgen die b.v. uitmonden in boekhoud fraude. Raadpleeg daarvoor: www.leoverhoef.nl .
De VPN kan in het proces een belangrijke rol gaan spelen, zonder populistisch te zijn. Dus alleen met oplossingen komen want anders de mond houden.
Inderdaad: “Het roer moet echt om!”

Arjan Gelder (Tel. 06 403 32 423).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten