zaterdag 9 juli 2011

Wordt de PVV ontmaskerd?


Bij het begin van het zomer reces wil ik graag de balans opmaken, wat het kabinet Rutte met gedoogsteun van de PVV ons heeft gebracht.
De start van het kabinet zag er hoopvol uit, tenminste voor ouderen. De PVV zou met haar inbreng zorgen dat er een totaal ander ouderen beleid zou komen. Er zouden 12,5 duizend arbeidsplaatsen in de zorg bijkomen. Hoe men dat wilde doen, is en blijft vaag. Ook de AOW was bij hun veilig.

Uiteindelijk is er weinig overgebleven van de PVV plannen. De AOW leeftijd gaat eenvoudig naar 66 en van een verdere verhoging maakt men geen breekpunt. De incidenten binnen de zorg blijven voortduren, de 12,5 duizend arbeidsplaatsen zijn nog niet ingevuld. Uiteindelijk is men ook akkoord gegaan met de onverantwoorde bezuiniging in de PGB met krokodillen tranen van Fleur Agema, waar wij niets voor kopen! Al met al is de PVV verworden tot een normale politieke partij, die alleen gaat voor de macht.
Wilders gaat alleen voor zijn eigen droom: “Hij wil minister president worden!”
Zolang burgers niet inzien, dat hij alleen maar roept, is dit niet onmogelijk.
De rest van het parlement pakt naar mijn mening de PVV verkeerd aan, je dient hem op basis van feiten te bestrijden. Wie heeft al eens geanalyseerd hoe de PVV in elkaar zit? Wanneer je het goed beschouwd worden wij door Wilders misleid en kan de kamer dit stoppen door de regelgeving te wijzigen.
De PVV is een vereniging. Dit betekent dat er minimaal twee personen bij inschrijving KVK genoteerd moeten worden. Wilders in deze is erg slim geweest met een maas in de wet. Hij schreef in de stichting: “Groep Wilders”, enig bestuurder Geert Wilders. Vervolgens wordt de vereniging PVV opgericht met als ingeschreven rechtspersonen: “Groep Wilders en Geert Wilders”. Uiteindelijk bestaat het uit één persoon! En dit noem ik pure misleiding.
Bij wet zou deze constructie onmogelijk moeten worden gemaakt. Ik ben benieuwd welke partij dit durft te agenderen.

Tenslotte is de PVV geen partij die eenduidig opereert. Men is tegen dubbele paspoorten, maar dan heeft men het alleen als het gaat vanuit moslim landen. Zo gauw het over andere landen gaat is men niet thuis. De vrouw van Geert Wilders heeft een Hongaars paspoort. Wat mij en de VPN betreft dienen wij te strijden, dat mensen die in Nederland zich vestigen, alleen de beschikking hebben over een Nederlands paspoort. Pas dan heb je recht op onze voorzieningen. En of het nu gaat om een Turks, Russisch, Spaans, Hongaars. Het maakt niet uit, de VPN gaat voor één paspoort en dat is het Nederlandse. Waarbij wij wel realist zijn, rekening te houden met internationale wetgeving.

Arjan Gelder (Tel. 06 403 32 423)

1 opmerking:

  1. De PVV kan worden vergeleken met het paard van Troje. Roepen van alles, maar doen in de praktijk niets met wat ze roepen. Zo was er laatst weer zo'n minkukel van de PVV, die vond dat op alle scholen de Hollandse vlag moest wapperen. Een loflijk streven, maar waarom hangt dan in de fractiekamer van Wilders de Israëlische vlag aan de muur?

    BeantwoordenVerwijderen