zaterdag 16 juli 2011

Hoe hypocriet kunnen politici en gezagsdragers allemaal zijn?


De afgelopen week hebben wij kunnen meemaken hoe hypocriet gezagsdragers en politici ons allemaal bezig kunnen houden. Het begon bij de persconferentie in Alphen aan de Rijn, waar duidelijk werd, dat GGZ niet meegewerkt had aan het onderzoek.
Niet werd er bij verteld dat het OM het had kunnen afdwingen bij de rechter. Dit dient alsnog te gebeuren en dan kan duidelijk worden vastgesteld of er essentiĆ«le zaken zijn achtergehouden, die eventueel strafbaar zijn. Er moet voorkomen worden dat het in de doofpot verdwijnt. Het is van de zotte dat er informatie over het hoofd zou zijn gezien. Met alleen maar sorry zeggen mag men niet wegkomen! Met de verdachtmaking van een vriend, die bepaalde informatie zou hebben achtergehouden, lijkt justitie en politie te trachten het eigen tuintje schoon te vegen. Wat is erger: “Een vriend die misschien de dader niet serieus heeft genomen, GGZ die informatie achterhoudt, of politie die informatie over het hoofd ziet?” Al met al lijkt het een behoorlijke beerput te worden, waar uiteindelijk de slachtoffers en nabestaanden de dupe van worden. Dit mag dan ook niet te lang duren! Een parlementair onderzoek lijkt mij in deze dan ook niet onverstandig!

De Euro crisis treft ons allemaal. Politici durven nog steeds niet voor de waarheid uit te komen. Al in 2002 waarschuwde mijn goede vriend Martin Dessing voor de gevaren die de euro met zich meebracht in zijn boek: “De euroramp treft ons allemaal” Hij heeft gelijk gekregen. AOW-ers en uitkeringsgerechtenden zijn er met de omwisseling koers in 2002 10% er bij ingeschoten.
Alleen dit erkennen durven zelfs rechters niet aan. Gelet de uitspraak van de Hoge Raad vorige week vrijdag, waar ook om de hete brei werd heengedraaid. Martin Dessing voormalig kamerlid van de oude Middenstands Partij en politicus van VVD huize en NMP oprichter overweegt nu bij het Europeesch Gerechtshof zijn gelijk te halen. Echter uitgerekend zal de schade zo’n 30 miljard euro behelzen. Dus aan alle kanten zal er geprobeerd worden de waarheid onder tafel te vegen. Al zijn wij aan alle kanten door in het bijzonder Wim Kok en Gerrit Zalm beduveld. Met Martin Dessing ben ik het eens. De enige oplossing voor ons land is terug naar de gulden en de euro alleen gebruiken als handelsmunt!

Tenslotte lijkt de PVV steeds ongeloofwaardiger en hypocrieter te worden. Men heeft vaak een grote mond als het gaat om b.v. situaties binnen andere partijen. Maar wanneer men zelf kiezers bedrog pleegt hoort men de partij niet. De ene na de andere legt zijn functie neer bij provinciale staten, hoewel men wel het mandaat van de kiezer heeft gekregen. Dit had men ook wel voor de verkiezingen kunnen inzien. En wanneer deze mensen dit niet hebben kunnen inschatten, had Geert Wilders ze wel kunnen waarschuwen voor de gevaren. De partij verloochent ook haar uitgangspunten door nu een medewerker te schorsen, die moslima’s lastigviel. Vindt die zelfde Geert Wilders niet, dat alles zou mogen, wanneer het gaat om de vrijheid van meningsuiting? Of geldt dit alleen wanneer het hem uitkomt? Inderdaad zo hypocriet kunnen gezagsdragers en politici zijn!

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten