zondag 5 februari 2012

Overheid verantwoordelijk voor verharding maatschappij. Burgers wordt wakker!


Het gaat niet goed in ons land. Er heerst veel onvrede, wat wel eens zou kunnen gaan uitmonden in een volksopstand wanneer wij niet oppassen.
Na de tweede wereld oorlog hebben de ouderen van nu onze maatschappij opgebouwd. Dit ging met hard werken, maar ook het ontstaan van een sociaal stelsel, wat al gauw als het beste van Europa mocht worden genoemd. Achtereenvolgende kabinetten hebben hier hun steentje aan bijgedragen. Eigenlijk is de teloor gang begonnen onder het kabinet Den Uyl toen duizenden gastarbeiders naar ons land kwamen, zonder dat er echte voorwaarden aan waren gesteld.
Integratie was een vies woord. Het bleef bij pappen en nat houden. Onze sociale voorzieningen kwamen onder druk. Ook toen al kwamen velen al snel binnen het uitkeringen circuit zonder echte kansen, omdat men de taal niet sprak. Infeite is er de afgelopen jaren weinig veranderd.
Pim Fortuyn legde de vinger op de zere plek. Maar na zijn dood is men weer overgegaan tot de orde van de dag.
En ook nu met de open grenzen binnen de EU, waarbij nu geen horden gastarbeiders uit landen als Turkije of Marokko komen, maar vanuit Oost Europa en straks de Balkan landen, lijkt men niets geleerd te hebben.
Iets wat onze maatschappij eenvoudig niet aan kan!

De Eurofilen in Den Haag zijn er van overtuigd dat Europa ons alleen maar goeds brengt. Maar dan vergeet men dat streven naar een verenigd Europa ook zijn keer zijde heeft. De tweede wereld oorlog heeft ons dat geleerd.
Dit op ondemocratisch wijze afdwingen kan wel eens de teloorgang van ons continent betekenen.
Ik houd mijn hart vast nu de regeringsleiders besloten hebben de touwtjes aan te trekken en bij het overschrijden van de 3% norm bij begrotingen sancties op te gaan leggen aan welk land dan ook.
Met een domino effect wat wij mogen gaan verwachten is ons land vroeg of laat aan de beurt.
En mogen wij de Europesche kassen verder gaan vullen met alle gevolgen vandien.

Infeite is onze regering al bezig ons hier op voor te bereiden, door ook in ons land de teugels aan te trekken en volgens Europesche principes zoveel mogelijk de democratie geweld aan te doen plus de burger te vermoeien met allerlei sancties, waarbij totaal geen rekening wordt gehouden met de omstandigheden waaronder burgers verkeren.
Dit loopt eenvoudig parallel met wat er in Europa aan de hand is. Een land kan niet aan zijn verplichtingen voldoen doordat het in financiƫle problemen verkeert en een burger kan b.v. zijn zorgpremies niet betalen omdat deze in financiƫle problemen zitten. In beide gevallen worden er boetes opgelegd. Maar oplossingen worden niet geboden.

In Europa zou er gezocht moeten worden naar structurele oplossingen, door zwakke landen uit de Euro te gooien, danwel nu nog sterke landen afscheid te laten nemen vanuit zinkend schip. En zelf zouden wij burgers moeten helpen met goede schuldhulpverlening plus het terugdringen van de steeds groter wordende bureaucratie. Dit alles heeft te maken met de doorgeslagen decentralisatie, waarbij de lagere overheden niet bij machte zijn om de burger voldoende te beschermen, waarbij boekhoudfraude en geldverslindende projecten zorgen voor een neergaande spiraal.

Dit alles geeft de nodige spanningen binnen onze maatschappij, waarbij binnen de gehele collectieve sector verkeerde keuzes worden gemaakt. De enige oplossing waarmee gekomen wordt zijn onverantwoorde bezuinigingen. Terwijl mijn stelregel is, dat eerst de overheid haar zaakjes voor elkaar moet brengen, voordat zij de burger hiermee lastig valt.
Doet ze dit niet, dan zullen de uiteindelijke consequenties niet te overzien zijn. En zal een toekomstige volksopstand niet te voorkomen zijn.
De overheid zal weer dienend moeten worden en zich niet opstellen tegenover de burger.
De Volkspartij Nederland zal binnen haar voorstellen wel dergelijke keuzes maken en denken in het belang van de burger, die het zat is te moeten leven onder een overheid, die alles bij de burger wil leggen, maar zelf geen verantwoordelijkheid wil nemen. Transparantie is daarbij het sleutelwoord!

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten