zondag 12 februari 2012

Mogelijke bezuinigingen zullen ons land in een diepe recessie brengen!


In spanning wachten wij af. Op één maart worden de cijfers door het CPB bekend gemaakt en wordt volgens onze regering duidelijk, of en hoeveel er verder bezuinigd moet worden.
En dit naast de 18 miljard euro, die nog geen eens geheel is doorgevoerd. Diverse economen vrezen, dat de economie hiermee kapot wordt bezuinigd.
Helaas zien weinigen in, dat de economie op andere wijze kan worden gerepareerd. In politiek Den Haag zijn de meningen verdeeld, maar geen enkele partij ziet een andere wijze van denken. Bezuinigingen en hervormingen zoals diverse partijen voorstellen zullen niets oplossen. In alles wordt de bevolking op het verkeerde been gezet en worden er verkeerde keuzes gemaakt.
Een eenvoudige stelregel is, dat mensen alleen kunnen consumeren, wanneer men geld heeft; schulden kunnen aflossen wanneer er geld is; werken kunnen wanneer er banen voorradig zijn.
Dan is het meest kortzichtige, wat een overheid kan doen, deze uitgangspunten te blokkeren. De mogelijke bezuinigingen zullen de volgende uitkomsten laten zien:

1. Minder bestedingen door burgers, resultaat een krimpende economie.
2. Toename van schulden wat alleen maar meer kost, iets wat je nu al ziet met boetes bij zorgpremies die mensen niet kunnen betalen. Wanneer mensen niet kunnen betalen, moet je niet gelijk boetes uitschrijven, maar behulpzaam zijn
3. Bedrijven zien minder afzet mogelijkheden, dus een verlies aan banen.

Om aan het ontslagrecht te gaan morrelen in crisis tijd is het meest domme wat je kunt doen. En wanneer je dit doet zal je gelijktijdig moeten denken aan ontslagbescherming voor ouderen.
Met alles hebben wij te maken met een onbetrouwbare overheid.

Wanneer wij terugkijken in het verleden heeft de overheid zich menigmaal laten gelden als puur onbetrouwbaar. Velen zijn vergeten dat in 2002 de renteaftrek bij consumptief krediet werd afgeschaft. Velen zijn toen in de problemen gekomen. Dit zelfde dreigt wanneer er getornd gaat worden aan de hypotheekrente aftrek. Wanneer er wordt ingegrepen, zal dit moeten gelden bij nieuwe overeenkomsten.
Bij alles zoekt de overheid de burger op, om haar problemen op te lossen. Inmiddels staan wij aan de top bij het uitdelen van verkeersboetes. Wanneer je 15 km te hard rijdt buiten de bebouwde kom bedraagt dit 110 euro. In landen om ons heen gemiddeld 58 euro.
Onze regering is het spoor eenvoudig bijster.
Wanneer men aan hervormingen denkt moet men eerst in eigen vlees gaan snijden en dat is: “Een eind maken aan boekhoudfraude bij gemeenten en provincies; corruptie bij de overheid aanpakken, onderzoeken wijzen uit dat bij infrastructuur projecten de corruptie kosten ongeveer 25% behelzen. En dit is allemaal belastinggeld!” Veel winst kan worden behaald door de doorgeslagen decentralisatie een stuk terug te draaien. Daar is veel winst te behalen. De rijksoverheid kiest de gemakkelijke weg door te decentraliseren en veelal in te zetten op marktwerking. Met alle gevolgen vandien.

Maar uiteindelijk heeft alles te maken met het doodlopende Europesche avontuur. In maart wordt ons doodvonnis getekend. Dan wordt bepaald dat wij ons allen moeten houden aan de 3% norm. Wat betekent dat als een land daarboven komt, boetes zullen worden gegeven.
Met het domino-effect wat wij binnen de EU mogen verwachten na straks Griekenland, komen wij vroeg of laat ook aan de beurt. En mogen wij van onze belastingcenten de Europesche kas verder spekken.
De VPN staat voor een ander beleid en wil op democratische gronden strijden voor herziening van verdragen binnen de EU, waarbij samengewerkt wordt waar mogelijk is, maar niet tegen elke prijs. Martin Dessing heeft gelijk, wanneer hij stelt, dat wij door oud minister Gerrit Zalm beduveld zijn bij de introductie van de Euro. Alles is veel duurder geworden maar wanneer wij niet oppassen gaan wij er nog veel verder op achteruit. En zullen wij af gaan glijden tot een derderangs natie en dit met dank aan onze kortzichtige politici van nu en uit de laatste decennia.

Arjan Gelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten