zaterdag 25 februari 2012

Huidige politici zijn meer met zich zelf bezig en zijn de kluts kwijt.


Wanneer je mensen op straat aanspreekt krijg je veelal te horen, dat men het niet eens is zoals onze overheid opereert. Dan denk je al gauw dat die politici dit ook zo moeten voelen.
En doordat er weinig van gevoel naar boven komt, kan je maar één conclusie trekken en dat is dat het ze geen loor interesseert, dan wel dat ze teveel met zich zelf bezig zijn.
Dat laatste geldt in het bijzonder voor de PVDA, eens de partij die voor de gewone man op kwam, maar nu een partij in verwarring, die niet in staat is het sociale verhaal waar de partij voor zou staan in de praktijk te brengen.
En omdat dat niet met beleid lukt, denkt men dat poppetjes het tij zouden doen keren. Dus met een nieuwe voorzitter en straks een nieuwe partij leider moet het goed komen. Dan kan ik gelijk stellen, dat het zo niet werkt. Het gaat om een visie op termijn en die is er niet.
Je kunt dingen roepen, maar wanneer je ook mensen beduveld door akkoord te gaan met de AOW verhoging, die niet nodig is; geld laat storten in bodemloze putten w.o. Griekenland, terwijl duizenden naar de voedselbank gaan; ja dan is succes voor de PVDA uitgesloten.
De VPN vindt dat voedselbanken binnen vijf jaar overbodig moeten zijn.

Het CDA bestaat eigenlijk uit twee partijen, de partij die dit kabinet steunt en onverantwoorde bezuinigingen voor haar rekening neemt en daarbij gelijk studeert om in de toekomst sociaal bezig te kunnen zijn.
Misschien past dit wel bij de partij: “Eerst kapot maken en later repareren” Hoe ongeloofwaardig kan je zijn. Het zou de partij van normen en waarde zijn. Dit is iets wat binnen het onderwijs o.a. gebezigd zou moeten worden.
Echter minister Bijsterveld vindt kennis overdracht veel belangrijker. Of dit kinderen alleen maar beter maakt. Karakter onderwijs een aantal uren per week zou verrijkend kunnen werken, Het zou een instrument tot het terug dringen van criminaliteit op jeugdige leeftijd kunnen betekenen. Door op vele terreinen vaag te zijn en te denken dat op termijn dit onverantwoorde bezuiniging beleid vergeten kan worden is naïef. Het CDA zal dan ook niet op het oude niveau terug kunnen keren.

De VVD staat pal voor optimisme, wat eigenlijk nergens op gebaseerd is. De kracht ligt hem er in, dat minister president Rutte een meester is mensen zand in de ogen te strooien. Met bezuinigingen en beperkte hervormingen zou ons land er sterk uit moeten komen. Hij vergeet echter dat bezuinigingen die mensen in hun koopkracht raken slecht voor de economie zijn. Men legt de verantwoordelijkheid bij de burger. Maar waar ligt dat bij de overheid? Wanneer je niet meer geholpen wordt bij het vinden van een baan, waarom ben je veelal wel verplicht een advocaat te nemen bij een conflict? Ja juist, de overheid legt de verantwoordelijkheid bij de burger wanneer het haar uitkomt.
Voor de VPN moet er evenwicht komen als het gaat om verantwoordelijkheid tussen burger en overheid.

De PVV is de meest onbetrouwbare partij die je je kan voorstellen. Van alle punten binnen haar programma heeft ze bitter weinig waargemaakt. Haar grootste punt: “AOW blijf bij 65”werd de dag na de verkiezingen al ingeslikt. De bezuinigingen op de PGB werden met tranen in de ogen door Fleur Agema geaccepteerd. Hoe hypocriet kan je dan zijn? De 12.500 extra mensen in de ouderenzorg zijn een utopie, of het moeten Polen zijn, die de PVV verketterd dan wel omgeschoolde postbeambten. Op een normale wijze krijg je ze niet.
Eerst zal het beleid duidelijk moeten veranderen. Minder managers en betere voorwaarden op de werkvloer. Waar de VPN voor staat. De PVV is voor mij de partij van de volksverlakkerij! De partij staat ook alleen voor het verkrijgen van de macht.
Duidelijk is dat partijen meer met zich zelf bezig zijn en veelal een visie missen op termijn. De Volkspartij Nederland ziet oplossingen voor de korte en lange termijn. Maar dan moet je niet gaan bezuinigen of beperkte hervormingen doorvoeren zoals het ontslagrecht wat b.v. Groen Links en D’66 propageert. Nee dan moet je gaan denken aan echte hervormingen zoals het basisinkomen met verplicht vrijwilligerswerk en de uitgaven binnen de overheid beteugelen. Een enquête naar de overheidsuitgaven zou niet verkeerd zijn. Het RTL onderzoek deze week wijst ook in die richting.

Arjan Gelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten