zondag 6 november 2011

Alleen democratisch handelen op het juiste moment kan onze samenleving redden!


De afgelopen week zijn wij weer getuigen geweest hoe politici omgaan met democratische waarden en er ook misbruik van maken.
Het begon met een dieptepunt, waar Mauro misbruikt werd door politieke spelletjes en democratie er niet toe deed. Het CDA congres was duidelijk, zonder Mauro te noemen sprak het congres zich uit voor een humaan asielbeleid.
Alleen niemand durfde een motie in te dienen, waar gesproken werd over het huidige beleid. Bang voor de politieke gevolgen met een hijgende Geert Wilders in de nek.
Politiek is niet voor bange mensen, het congres bewees het tegendeel en bracht de toekomst van de partij meer in gevaar. De peilingen leggen het nodige hierbij bloot. Uit democratisch oogpunt zou Mauro eenvoudig moeten blijven en niet moeten worden afgescheept met een mogelijk studie visum zonder echt perspectief op toekomstig verblijf.
Uiteindelijk werd het afgelopen dinsdag gedegradeerd tot een hamerstuk en kropen de hypocriete CDA dissidenten in hun schulp: “Immers Mauro zou mogen blijven op basis van een mogelijk studie visum zonder dat er een kamer uitspraak aan ten grondslag ligt, de minister zou best luisteren naar wat er gezegd was”.
Een studie visum zal niets oplossen, omdat na een eventuele studie Mauro totaal geen zekerheid heeft. Hij zal in principe na de studie alsnog het land worden uitgezet, of hij moet minimaal gelijk een inkomen hebben van 35.000 euro.
Het is mensonterend hem onder dit zwaard te laten leven. Wat moet een jongen met straks een mbo opleiding doen in Angola, wanneer hij geen eens de taal spreek?
Alle partijen in de kamer hebben onvoldoende rekening gehouden met de consequenties van een studie visum. Eigenlijk allemaal grote woorden.

Ik hoop dan ook, dat de VPN zich in de nabije toekomst zal ontwikkelen tot een partij met zetels in het parlement. Wij zullen Mauro op voorhand dan een baan aanbieden en laten het dan niet bij woorden.
Mauro is voor ons een symbool voor rechtvaardigheid, waar onze partij voor staat. En wij zullen wel luisteren naar geluiden vanuit de bevolking.

De gehele discussie rond Europa heeft weer eens duidelijk gemaakt, dat democratisch denken op verkeerde momenten wordt toegepast. De Griekse premier wilde opeens een referendum. Wat uit democratisch oogpunt best te verklaren valt.
Alleen na alle discussies de laatste maanden natuurlijk niet te verdedigen. Dat had men in een eerder stadium moeten doen, b.v. in juli toen besluiten vielen die nog steeds niet zijn ingevuld.

Alleen binnen ons land wordt de bevolking volledig buiten spel gezet. D’66 zou een bepaalde rol kunnen spelen. Alleen gebruikt deze partij de democratische waarden pas, wanneer het haar uit komt.
Wij staan op een belangrijk punt als het er om gaat , waar wij met Europa heen willen. De politici denderen verder zonder dat de bevolking wordt geraadpleegd.
De Duitse bondskanselier heeft inmiddels aangegeven, dat zij verwacht dat de schulden crisis nog wel eens tien jaar kan duren. Willen wij deze risico’s allemaal over ons heen laten komen? Is het niet het moment om onze bevolking te raadplegen?
Zou een alternatief niet aan de orde moeten komen, dat ons land samen met Duitsland een pact sluit, om gezamenlijk uit de euro zone te stappen? Willen wij wachten op het domino effect, dat uiteindelijk meerdere landen uit de euro stappen met alle gevolgen vandien? “Politici, wordt wakker!!”

Voor de VPN is er maar één oplossing en dat is Nederland uit de euro! Dit zal best geld kosten, maar uiteindelijk kunnen onze pensioenen en spaartegoeden worden veilig gesteld!

Tenslotte zijn wij nog geconfronteerd met een overspannen staatssecretaris Veldhuysen- van Santen, die zich niet kon beheersen en de voorzitter de mond snoerde. Duidelijk is, dat zij het overzicht verliest en plannen doordrukt, waarvan de consequenties niet zijn te overzien. Ook de patiënt te confronteren met de kosten van een behandeling is natuurlijk verwerpelijk. Maar misschien wordt dan duidelijk, dat de kosten die in rekening worden gebracht veelal niet te verdedigen zijn.
De VPN werkt hard aan plannen om de zorg goedkoper en beter te maken. Daarbij zal er binnenkort overleg plaatsvinden met VWS. Duidelijk is dat alles veel transparanter moet worden.
Ook hierbij geldt dat de bevolking veel meer betrokken moet worden bij de besluitvorming binnen de zorg. De Volkspartij Nederland zal zich hier voor gaan inzetten.

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten