zondag 16 oktober 2011

Volkspartij Nederland zal politiek gaan bedrijven in de geest van de Occupy Beweging.


Met belangstelling heb ik de demonstraties gevolgd in Amsterdam en Den Haag. En heb daarbij de bevestiging gekregen dat alleen de VPN in de nabije toekomst het antwoord kan geven op wat er nu nog binnen onze maatschappij sluimert, n.l. het snakken naar een totaal nieuwe politiek.
In Wall Street ligt de bakermat van de beweging, daar zijn ook de wereld problemen ontstaan, waar wij met zijn allen nog steeds mee worden geconfronteerd. De graai cultuur is nog steeds niet uitgeroeid.
Maar ook in ons land hebben wij hiermee te maken. Bankiers nemen nog steeds niet echt hun verantwoordelijkheid. En zijn arrogant t.o.z. van de burger.

ABN topman Gerrit Zalm, die de burger al belazerd heeft bij de introductie van de euro durft te stellen, dat wanneer de banken belasting wordt ingevoerd, dit wordt doorberekend aan de burger. Banken zijn duidelijk de schuldigen, dat de woning markt in het slob zit. Banken houden totaal geen rekening met de gewijzigde arbeidsmarkt. Men zit zich veel te veel te verschuilen achter het falende overheidsbeleid.
Het enige wat je kunt stellen is, dat de politiek het laat gebeuren.
Aan politici met krokodillen tranen gisteren aanwezig hebben wij ook weinig.

Ook de afgelopen week is duidelijk geworden, dat de politiek weinig begrijpt, wat er binnen onze maatschappij leeft. De discussie rond de begroting “Koningshuis” legde dit pijnlijk bloot. Er wordt veel gepraat over de positie van de vorst. Maar wanneer je in deze tijd je oor te luisteren legt bestaat veelal de grootste kritiek uit het feit, dat het koningshuis belasting technisch niet het zelfde wordt behandeld als de gewone burger. Minister president Rutte praat duidelijk larie koek, dat wanneer je dit zou doen, er alleen sprake zou zijn van broekzak vestzak.
Wanneer de koningin eenvoudig inkomsten belasting zou betalen, zou dit niet betekenen dat haar bruto inkomen omhoog zou moeten. Nee, ze zou bij een inkomsten belasting aanslag uiteindelijk minder overhouden. Wanneer de koningin op deze wijze zou worden benaderd, zal dat de monarchie alleen maar versterken. Daar ben ik van overtuigd!!

Minister president Rutte heeft zich duidelijk meer ongeloofwaardig gemaakt rond de benoeming procedure van de nieuwe vice voorzitter van de Raad van State. Tijdens het debat liet Rutte blijken, dat de procedure infeite nog moest beginnen en dat er nog niets bepaald was.
Wanneer op de zelfde dag duidelijk wordt, dat minister Piet Hein Donner al praktisch benoemd is, dan mag alleen maar getwijfeld worden aan de eerlijkheid van de minister president.
Wanneer straks uiteindelijk Donner benoemd wordt, kan gerust gesteld worden dat de minister president onbetrouwbaar is. Ik noem het dan politieke spelletjes en wanneer anderen voor de vorm solliciteren, kunnen deze alleen maar beschadigd worden.
Om nog binnen dit dossier geloofwaardig te worden zou er maar één optie kunnen bestaan en dat is dat minister Piet Hein Donner zich alsnog terug trekt. Anders zal dit uiteindelijk een nederlaag gaan betekenen voor onze democratie.

En dat is juist waar de Occupy beweging voorstaat, n.l.” Democratisch en transparant handelen”.
De Volkspartij Nederland zal via deze contouren politiek gaan bedrijven. Voor ons is het onaanvaardbaar, dat wij aan alle kanten worden beduveld. Of het nu gaat door banken als onze eigen politici, die er meer zitten voor de kijkcijfers.
Ik kan alleen maar alle sympathisanten van Occupy hier in Nederland oproepen, om de nieuwe Volkspartij Nederland te steunen en samen te gaan werken aan een: “Democratisch, rechtvaardig, duurzaam en transparant Nederland. Uiteindelijk is verandering alleen maar mogelijk via politiek Den Haag.

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten