zondag 4 september 2011

Zullen de ideeën en democratisch gehalte van de PVV en Geert Wilders binnenkort ontmaskerd worden?


Wanneer je politiek bedrijft dienen een aantal zaken centraal te staan in je denken en dat is: “Eerlijkheid, transparantie, realistisch en eenduidig”.
Wanneer je de denkbeelden van de PVV en Geert Wilders analyseert mag je daar op zijn minst vraagtekens bij plaatsen.
Waarbij je je zelfs mag afvragen, of de kiezers van de PVV niet om de tuin worden geleid en of een goed georganiseerd alternatief niet eenvoudig de plaats zou kunnen innemen, die wel aan bovenvermelde voorwaarden voldoet.

Naar mijn mening is de PVV eenvoudig georganiseerd op basis van een lacune in de wet.
De PVV is een vereniging en hierbij dient deze te bestaan uit minstens twee personen. Bij de PVV is dit niet het geval. Duidelijk is dat de stichting: “Groep Wilders” in het proces een rol heeft gespeeld. De stichting en vereniging PVV hebben de zelfde bestuurder en dat is Geert Wilders.
Daarbij heeft Geert Wilders zich boven de wet gesteld door als woon adres de tweede kamer op te laten nemen, waar ook zakelijke activiteiten worden ontplooid.
Het is onbegrijpelijk dat de media hier nooit op heeft ingezoemd en de andere partijen in de kamer ook geen opmerkingen in deze hebben geplaatst.
Uiteindelijk wordt de wetgeving in het verenigingsrecht niet serieus genomen. Binnen de statuten is de mogelijkheid gecreëerd, dat één enkel bestuurslid en ook lid acceptabel is. Een zich serieus nemende volksvertegenwoordiging zou deze ruimte dienen dicht te timmeren.

Inmiddels is duidelijk dat de PVV niet eerlijk met haar principes omgaat. Buiten de SP was AOW bij 65 jaar voor de PVV heilig. De dag na de laatste verkiezingen lag het al in de prullenbak.
Ook rond de ouderenzorg wordt er gemarchandeerd. Er zouden 12000 verzorgenden in de verpleeghuizen bij moeten komen. Die zullen er niet komen, waarschijnlijk alleen Polen. En om ouderen langer thuis te laten wonen dien je de gigantische bezuiniging in de PGB niet te accepteren, tenminste wanneer je zegt voor deze groep op te willen komen. De krokodillen tranen van Fleur Agema komen dan ook hypocriet over.

Het stokpaardje van de PVV en Geert Wilders is de Islam. De uitwassen van de Islam moeten zeker bestreden worden, maar dat geldt voor alle geloven. Mensen die in Nederland wonen en leven dienen zich aan onze waarden en normen te houden. Maar dit geldt voor iedereen dus ook als het gaat om b.v. Oost Europeanen.
De PVV is een felle tegenstander van het dubbele paspoort, maar duidelijk is dat dit alleen geldt voor mensen vanuit Islamitische landen. Anders zou de vrouw van Geert Wilders haar Hongaarse paspoort hebben ingeleverd.
Je moet zelf het goede voorbeeld geven anders dien je in feite je mond te houden. Ik sta voor eenduidigheid! En je kunt roepen, maar als Europeesche wetgeving het onmogelijk maakt lijkt het alleen een spel voor de bühne.
Eerst zou je zaken moeten aanpakken die wel mogelijk zijn. Voor alle partijen lijkt de integratie grotendeels mislukt, men wil er zelfs op bezuinigen. Hoe dom kan je zijn. Wanneer het mislukt is dien je te kijken hoe je wel tot oplossingen kan komen. Een land waarbij integratie te veel wordt overgelaten aan de verantwoordelijkheid van mensen zelf zal juist gaan ontsporen met alle gevolgen van dien. Daarvoor dienen plannen ontwikkeld te worden die werken en niet duur behoeven te zijn. Met de ict ontwikkeling kan er veel thuis gebeuren.

Door zich klakkeloos achter de bezuinigingen te stellen en daarmee mede verantwoordelijk is voor dit kabinetsbeleid maakt de PVV zich steeds minder geloofwaardig. En kan je één conclusie trekken en dat de macht belangrijker is als op te komen voor de mensen waar het om gaat en verkwanseld ze infeite de belangen van Henk en Ingrid. Ik durf de stelling aan dat de PVV mensen een worst voor houdt, die ze niet waarmaakt.

Tenslotte het ingediende voorstel rond het Koningshuis, wat je kan afdoen als pure opportunisme. Dit bleek wel uit het optreden van het kamerlid André Elissen bij Knevel en van de Brink. Toen hem werd gevraagd welke politieke macht de koningin heeft moest hij het antwoord schuldig blijven. Dat er een moderner koningshuis moet ontstaan, ben ik het volledig mee eens. Maar dan dienen de argumenten wel transparant en eerlijk te zijn. Wanneer alleen de kersttoespraak overblijft lijkt het alleen uit eigen belang te zijn ontstaan. En met dit voorstel zou er ook niets veranderen. Immers ook nu valt de kersttoespraak onder verantwoordelijkheid van de minister president. In deze pakt men het onderwerp totaal verkeerd aan en dient men te luisteren, hoe er door de bevolking gedacht wordt.
Op plaats 1 staat duidelijk de kosten van het koningshuis. “Doe daar wat aan!”
Dit onderwerp zou je ook boven de partijen moeten behandelen. Het loopt ook door alle partijen heen. Een referendum in deze zou de enige uitkomst behoren te zijn. Tegenstanders zullen gelijk stellen, dat het vormen van de vraagstelling een niet op te lossen probleem is. Maar is het niet het parlement, die instaat dient te zijn dit op een goede wijze gestand te doen? Anders neemt ze de burger niet serieus! De VPN is voor een directe vorm van democratie en zal werken aan voorstellen om dit te ontwikkelen.
Al met al kunnen wij gerust stellen dat de PVV en Geert Wilders zich langzaam maar zeker ongeloofwaardig maakt en het wachten is op het moment dat er doorheen geprikt wordt. De media wacht in deze een schone taak!
Alleen bij de neergang van de PVV zijn de gevoelens binnen de Nederlandse bevolking niet opgelost. Na Pim Fortuyn is de ontevredenheid van vele burgers alleen maar gegroeid en in dat gat is uiteindelijk de PVV gesprongen zonder dat er wezenlijk wat veranderd is.
Mensen zullen uiteindelijk inzien, dat er niets met hun problemen is gedaan: “Onder mede verantwoordelijkheid van de PVV worden de problemen binnen de zorg alleen maar slechter en is onze veiligheid echt niet beter geworden etc”. Alles blijft bij roepen en velen zijn dat zat!!
Dus na de neergang van de PVV zal er iets nieuws moeten ontstaan, wat wel staat voor: “Democratisch gehalte, eerlijkheid en transparant”.
De Volkspartij Nederland is bereid in dit gat te springen en het niet te laten bij beloften, maar zich op te stellen als ware volkspartij van en door het volk en ook zo te handelen.

Arjan Gelder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten