zaterdag 24 september 2011

Het roer moet echt om!!


De politieke beschouwingen deze week hebben meer als duidelijk gemaakt, dat er binnen onze maatschappij het nodige mis is. Als kleine kinderen was men aan het debatteren. De stijl van Wilders is genoegzaam bekend, die lak heeft aan alle normen en waarden. Men laat hem eenvoudig in zijn rol groeien door hem te complimenteren, dat hij zo’n goede debater is.
Maar iemand die zich zo opstelt mag je infeite niet serieus nemen. De kamer en ook de voorzitter laten het gebeuren. Zelfs de minister president laat zich uitdagen. Dan kan hij wel stellen, dat Wilders hem beneden alle peil benaderde. Maar het was zwak met de zelfde woorden te reageren: “Doe normaal man!”
Het wordt tijd dat de kamer haar reglement aanvult. De voorzitter zou in het uiterste geval iemand moeten kunnen verwijderen, die de fatsoen normen overschrijdt. Scherp debatteren prima, maar wel met respect. Waarschijnlijk zal de VPN nog veel feller zijn, maar altijd met argumenten en zeker geen geschreeuw. Dat Wilders door zijn achterban niet wordt afgestraft, heeft denk ik alles te maken met onderzoeken, die uitwijzen, dat PVV stemmers het laagst zijn opgeleid.
Dat zegt denk ik voldoende over het niveau waarop de PVV opereert. En volksvertegenwoordigers hebben nu eenmaal een voorbeeld functie.

Dan over de inhoud. Zonder dat velen het waarschijnlijk in de gaten hebben worden wij door het voorgestelde beleid langzaam maar zeker de afgrond in geduwd. Waarschijnlijk worden bij vele beleidsvoornemens de consequenties niet overzien.
De belangrijkste uitgangspunten van economisch denken worden in de wind geslagen. Wanneer mensen in koopkracht achteruit gaan, zullen mensen minder gaan besteden cq kopen. Dus de economie wordt daarbij uitgehold.
Nu praten politici en vertegenwoordigers van CPB en CBS over een achteruitgang van amper 1% bij de minimum inkomens. Echter dit is pure misleiding. Alles heeft te maken met de regelingen waar iemand mee te maken heeft.

Aan de onderkant zullen de schulden van huishoudens alleen maar toenemen, wat ook geld zal kosten. Deurwaarders en incassobureaus zijn de lachende winnaars, die haast oncontroleerbaar de problemen van mensen kunnen vergroten.
Ook in deze speelt de overheid een kwalijke rol. Mensen kunnen steeds moeilijker de stijgende zorgkosten betalen. En wanneer men achterstand krijgt van zes maanden, dan wordt de premie met 30% verhoogt. Dit is van de zotte!

De gehele zorg bekostiging is verziekt. De stijgende kosten hebben veelal te maken met uit de hand gelopen kosten o.a. voort komende uit het monopolie van de farmaceutische industrie. De Volkspartij Nederland zal aan een plan gaan werken, waarbij de macht van de farmaceutische industrie zal worden doorbroken en regulaire en niet regulaire geneeskunde met elkaar dienen samen te gaan werken. Wij schatten dat uiteindelijk een besparing van 30 miljard euro per jaar mogelijk is en dit met een betere zorg.

Binnen het onderwijs zal een duidelijke omslag moeten komen. De voorgestelde bezuinigingen op het bijzonder onderwijs zullen contra productief gaan werken. Kinderen vanuit het bijzonder onderwijs die nu dienen in te stromen binnen het reguliere onderwijs zullen de ontwikkeling van andere leerlingen bemoeilijken.
Daarbij dient er meer naar oorzaken gekeken te worden, waarom steeds meer kinderen leren binnen het bijzonder onderwijs met bepaalde storingen. Onderzoeken wijzen uit dat verkeerde voeding veelal de oorzaak is. En wanneer je dat weet, moet je daar wat aan doen!

Veelal komt jeugdcriminaliteit voort vanuit een verkeerde opvoeding. Door het verdwijnen van de verzuiling is het er niet beter op geworden. Vroeger gingen kinderen naar de kerk of padvinderij. Nu zitten ze veelal voor de computer. Infeite had de school dit gat moeten opvullen. Dit heeft men nagelaten.
Docenten hebben het veelal te druk met de toenemende bureaucratie en hebben ook geen tijd meer op huis bezoek te gaan.

De VPN staat voor verplicht karakter onderwijs gedurende minimaal drie uur per week. En dit op het basis en middelbaar onderwijs. Normen en waarden en andere zaken die met vorming te maken, zonder dat je over kennisoverdracht spreekt kunnen aan de orde komen. In Finland b.v. zijn hier goede resultaten mee behaald.
Ik ben er van overtuigd, dat hiermee de criminaliteit zal dalen. En dit is een stuk gezonder als de spierballen taal van de PVV, om het alleen maar te hebben over strenger straffen. Je moet het probleem bij de wortel aanpakken.

Samengevat moet ik dan ook stellen, dat het kabinet kiest voor de weg van de minste weerstand door het alleen te hebben over de overheid financiën zonder met echte oplossingen te komen. De Volkspartij Nederland gaat de problemen binnen onze maatschappij echt analyseren en zal steeds met oplossingen komen, die onze maatschappij sterker maakt. Daarbij zal boekhoud fraude binnen de overheid en het over de balk smijten van gemeenschapsgeld het uitgangspunt zijn. Burgers zullen in deze worden ontzien.

Arjan Gelder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten