dinsdag 20 maart 2012

“Wil Nu” is de naam!


Afgelopen zaterdag hebben wij de eerste gezamenlijke bestuursvergadering gehad. Het was een verademing om aan tafel te zitten met mensen, die allemaal iets hebben meegemaakt in deze maatschappij, maar dit hebben omgezet in een stuk positivisme. Zo van niet blijven hangen in het verleden, maar op basis van geloof in de toekomst de problemen in de maatschappij aan willen pakken. En niet zo als nu gebeurt door de regering het volk met angst bestoken. Daardoor zijn wij ook tendele in deze crisis beland. Wat had het voor zin, om al vanaf oktober vorig jaar te roepen, dat er in maart over mogelijke bezuinigingen gesproken zou worden. Resultaat: “Het consumenten vertrouwen zakt steeds verder weg”

Onze partij kent echte democratie als eerste speerpunt. Daarom is het ook logisch, dat je dit ook binnen de eigen partij bezigt. Geluiden vanuit de samenleving maken duidelijk, dat de naam: “Volkspartij Nederland” niet gelukkig gekozen is.
Al gauw blijkt men het te associëren met de Nederlandse Volkspartij uit de dertiger jaren. Iets waar wij ons met alle kracht van distanseren. Wij willen een bindende factor binnen onze samenleving worden. Waar een ieder zich thuis kan voelen. Dit wetende moet je er niet lang over nadenken. Zeker wanneer al eerder besloten is dat: “Wil Nu” als beweging het geheel zou gaan aansturen. Dus vanaf heden is de naam van onze partij en beweging: “Wil Nu”. Hiermee zullen wij met alle kracht verandering op gang gaan brengen.
En dat met niet praten, maar doen! Daarbij zal het machtsdenken moeten worden teruggedrongen.

Het is van de zotte zoals de drie kleuters in het Catshuis bezig zijn. De radiostilte die nu in acht wordt genomen is niet meer van deze tijd. Dat je inhoudelijk weinig loslaat is logisch, maar je mag best laten doorklinken of er wel of geen voortgang plaatsvindt. Al is het maar om te vertellen, of de sfeer goed is. Uiteindelijk zal er een dictaat worden neergelegd, waar de kamer infeite alleen ja of nee op mag zeggen.
En dat is onder deze omstandigheden volstrekt onverantwoord. Naar de samenleving wordt niet geluisterd. Protesten zullen niets uithalen. Men is overtuigd van eigen gelijk. “Wil Nu” staat voor een totaal ander beleid, waar de stem van het volk leidend zal zijn. Over belangrijke onderdelen zullen referenda georganiseerd moeten worden o.a. via elektronische wegen.
Pas dan praat je over echte democratie en niet de zo verfoeide partij dictatuur, waar dit circus in het Catshuis een mooi voorbeeld van is.
31 maart kan wel eens een historische dag gaan worden, dan zal Wil Nu zich gaan presenteren, dit mag u niet missen. Gelet de vele reacties verwachten wij een hoge opkomst. Geef u daarom op bij ons bestuurslid Communicatie en Media: “Nicole Des Bouvrie, bereikbaar via: mobile: 06 336 48 457 en e-mail: ndesbouvrie@vpnmail.nl.”


Het evenement wordt gehouden op zaterdag 31 maart vanaf 13.00 u. tot ca 17.00 u. in:
"The Spot in het Gooi.,
Wilhelminaplantsoen 17,
Bussum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten